Opiskelijat olivat aktiivisia internetin käyttäjiä heti sen ensi vaiheista alkaen. Yhdeksänkymmentäluvulla Timpurin asukkaat alkoivat jo rakentaa omatoimisesti talon puhelinverkkoa hyödyntävää sisäverkkoa, jonka voidaan katsoa toimineen eräänlaisena lähtölaukauksena CampusBaanalle.
90-luvun lopulla ja vuosituhannen vaihteessa PSOASin tietoliikennekumppanina toimi Sonera, jonka kanssa eri taloja alettiin kytkeä samaan sisäverkkoon. 2002 vuonna Soneralla verkosta vastannut Toivo Timonen siirtyi PSOASin palvelukseen ja otti päävastuun verkon ylläpidosta. Saman vuoden lopulla tietoliikennekumppaniksi vaihtui Oulun Puhelin, jonka kanssa otettiin käyttöön CampusBaana-niminen palvelu. CampusBaanassa PSOAS huolehti pääosin sisäverkon ylläpidosta ja Oulun Puhelin tarjosi verkon internetkaistan, joitain kaupunginosien välisiä yhteyksiä sekä tunnistautumispalvelut.
CampusBaanan käyttöönotto ei sujunut täysin ongelmitta. Alkuvaiheessa internetkaistaa ei ollut riittävästi ja jotkut liikennelajit tukkivat verkon pahasti. Ongelmiin löydettiin kuitenkin ratkaisut ja aina vuoteen 2018 saakka CampusBaana, myöhemmältä nimeltään CampusNet, palveli asukkaita alueen suurimpana yksittäisenä verkkona, jonka käyttäjät saivat nauttia suurista nopeuksista ja hyvästä toimintavarmuudesta.
2010-luvun aikana erilaiset suoratoistopalvelut alkoivat nostaa suosiotaan, mikä pikkuhiljaa vähensi nopean sisäverkon merkitystä. Näin vuonna 2018 päätettiin siirtyä DNA:n Taloyhtiölaajakaistaan, joka palvelee PSOASin asukkaita tänäkin päivänä 100M:n ilmaisilla nettiyhteyksillä.
PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille
Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.
Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.